NOVOSTI

Prijavite se ukoliko želite da Vam novosti sa sajta stizu besplatno na Vašu e-mail adresu

E-mail:

Potvrđeno
Nepotvrđeno

USKORO

Radionice pod nazivom "Gradi svoju veštinu"

Mnogi od nas očekuju da astrologija ima odgovor na ovo pitanje. Da nam eksplicitno ‘prorekne’ šta će nam se u budućnosti dešavati. Bez obzira da li je u pitanju natalni horoskop, godišnji ili uporedni mi očekujemo da nam astrologija u tom smislu pruži odgovore….

Den of the Gods, Luca Giordano

Den of the Gods, Luca Giordano

* Na slici su tri moire ili suđaje: Kloto, koja drži preslicu,
odnosno započinje presti nit života, Lahezis, koja meri nit
života
i Atropos, koja seče nit odnosno određuje dužinu života.

Time mi samo želimo da se bolje osećamo. Ako je u pitanju sudbina onda to nije naša odgovornost. Onda određena planeta koja prolazi kroz određeni znak pravi aspekt koji je uzrok za našu sudbinu, ovakvu ili onakvu. Ne mi. Time pitanje odgovornosti jednostavno i lako biva skinuto sa nas i mi čekamo da neki aspekt prođe, neki novi dođe itd, a da prave promene, u stvari, i nema.

Činjenica jeste da određene neminovnosti postoje u životu svakog od nas, ali ne toliko često koliko bi mi to priznali. Poznati su mitovi o moirama, nereidama, suđajama, usudu itd koji govore o tome da postoje određene stvari u životu koje predstavljaju neminovnost. U tom smislu mi zaista dolazimo na ovaj svet u zemlju koju nismo svesno odabrali, u porodicu koju takođe nismo svesno birali, određenog pola, određene telesne konstitucije, određene rase i u određenom trenutku vremena koji, takođe, nismo svesno odabrali. I upravo ova početna tačka sa koje krećemo u život za nas predstavlja neminovnost, nešto što se više , bar u ovom životu ne menja i što predstavlja našu sudbinu. Sve ovo daje okvir unutar koga mi funkcionišemo, živimo, radimo, rađamo se, stvaramo…itd.

Nije tema šta astrologija može a šta ne. Ovde bih htela da naglasim jednu jako bitnu stvar a to je upravo smisao astrologije u čovečijem životu. Ako je sve sudbina onda postojanje astrologije nema nekog naročitog smisla. Ako je naša sudbina unapred snimljen film zašto bi mi to znali. Mnogo je važnije postojanje astrologije kao sredstva koje nam pomaže da mi u okviru naših datosti možemo da utičemo na karakter koji smo nasledili, možemo da osvestimo određene programe koje smo po rođenju dobili ili smo ih stekli tokom godina odrastanja. Na taj način, menjajući sebe, mi možemo menjati svoju sudbinu odnosno, možemo živeti sopstveni život na mnogo bolji, potpuniji, ispunjeniji pa i lakši način. Možemo iskoristiti sve alate koje nam astrologija nudi kako bi u punom smislu ostvarili sebe i pomogli sebi da izrastemo u kreativno biće koje može doneti i bogat plod.

Kada shvatimo da smo mi ti koji kreiramo događaj, da naš um reaguje na određene stimulanse iz svoje okoline, da ono što izdvaja neku osobu iz mora drugih u našim očima ili neki događaj iz niza drugih da je to upravo ono što mi opažamo, ono čemu smo mi dali važnost, ono čemu smo dali prednost, tada ćemo moći da uvidimo kolika je naša moć. Tek kada shvatimo kako i na koji način mi sami formiramo određen događaj koji postaje deo naše stvarnosti, tada ćemo biti u mogućnosti da utičemo i na svoju ’sudbinu’ odnosno na svoj životni put. I da ako želimo da se promenimo dozvolimo životu da se odvija, da dozvolimo osobama oko nas da budu to što jesu i da ih kao takve prihvatimo. Jednostavno, da ne dozvolimo našem egu, našim nerealnim željama, našim očekivanjima i iluzijama da oblikuju našu stvarnost. Mi to radimo. Mi na osnovu nekog našeg očekivanja dajemo prednost jednoj osobi u odnosu na drugu, nekoj situaciji u odnosu na drugu.

Svi planetarni tranziti nas upravo vode kroz različite životne lekcije, kroz razbijanje iluzija i prihvatanje realnosti onakvom kakva ona jeste. Prihvatanje nas samih onakvih kakvi jesmo. Onog trenutka kad u tome uspemo, mi možemo da dosegnemo naš pun potencijal i da živimo naše aspekte na višim kreativnim nivoima. Tada ćemo lako shvatiti da sudbina nije nešto unapred dato već da je mi sami oblikujemo, a ona se dalje odvija sama po sebi samo na osnovu zakona uzroka i posledica.4 Responses to “Astrologija i sudbina”

 1. milka Says:

  ovo je nesto olaksavajuce…

 2. lidija Says:

  u pravu ste samo neko svati na vreme a neko kada to bude kasno

 3. Nadica Says:

  Odrastanje u sirem smislu te reci… Sve sto rekoste,tako je- i dobro je sto je tako.Jos samo da svako od nas osvesti saznanje o ovoj cinjenici koja negde duboko trenutno u nama cuci i ceka da dostignemo odredjeni nivo budnosti odnosno probudjenosti.

 4. ljubica Says:

  ja zelim da znam kavkva mi je sudbina